fbpx

De wereld schudt en waar wil jij terechtkomen?

 

De wereld schudt en waar wil jij terechtkomen?

 

Je hoeft niet allemaal een leider te zijn. Het is wel belangrijk om jezelf te kunnen leiden. Daar is innerlijke afstemming voor nodig.

Verkenningstocht

In deze tijd, waar de wereld als een schudbol beweegt, is het waardevol om jezelf eens af te vragen waar jij jezelf heen wil leiden. Ben je vooral bezig met het nieuws om je heen of zie je ook de mogelijkheden om eens stil te staan bij de vraag waar jij straks wil landen?

Nu er wereldwijd grote thema’s spelen, die invloed op ons leven hebben is het een hele uitdaging om terug naar jezelf te bewegen. We zijn allemaal een deel van deze wereld en juist nu liggen er kansen om onze persoonlijke paradigma’s opnieuw te verkennen.

Constante factor

Het is een tijd van opschonen en bezinnen; hoe wil en ga ik vanaf hier verder? Een bewuste keuze om jezelf eens (liefdevol) door elkaar te schudden en een verkenningsreis aan te gaan; waar sta ik nu, wat is belangrijk in mijn leven, doe ik nog wat ik wil doen en wat mag anders?

In deze roerige periode waarin veel zekerheden zijn weggevallen, is jouw missie de constante factor en altijd bij je. Je missie is aanwezig in iedere levensfase en muteert mee.  Het voelt prettig om hier  contact mee te hebben en voortdurend terug te kunnen grijpen naar dit anker.

Een persoonlijke missie?

Missie, levensmissie, zielsmissie. Voor velen vaak nog wat vage termen. Terwijl het heel gewoon is dat een bedrijf een missie heeft. Bijvoorbeeld:

Natuurmonumenten:  We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban.

Philips: Het leven van mensen verbeteren met zinvolle innovaties.

En waar een bedrijfsmissie de kern van het bestaansrecht weergeeft, biedt een verkenning op jouw levensmissie informatie over de zingeving van jouw leven, helderheid over joúw persoonlijke koers. We kennen immers allemaal Martin Luther King’s ‘I have a dream’; gelijkheid voor alle mensen.

De 4 elementen van je missie

Je missie bestaat uit 4 elementen:

  • Helderheid over wie jij bent, wie je wilt zijn.
  • Jouw waarden (geluk, plezier, balans, vrijheid, samenwerken, harmonie).
  • Jouw unieke talenten verkennen en de manier waarop jij deze gaat inzetten.
  • Jouw intentie; wat wil jij graag bijdragen voor jezelf en anderen; het zingevingsaspect.

 

Contact maken met je levensmissie brengt een wezenlijke verandering in je leven. Je missie is namelijk je innerlijke drijfveer, die staat voor alles wat jij belangrijk vindt. Zodra jij leeft, werkt, kiest vanuit deze focus gaat er een enorme levensenergie stromen. Een energie die jou én de wereld om je heen een enorme boost geeft!